2023-ban hat csapat valósíthatja meg innovatív ötletét a Richter Anna Díj támogatásával

Kalandos űrutazássá válhat a sugárterápia, 100+1 influenszer népszerűsíti a véradást, élményalapú labirintusban kísérhetjük a magzat fejlődésének útját, hiánypótló segítség az otthonápoláshoz, Boldog tanárok az iskolában, és betegedukációs anyagok készülnek a veseproblémákkal küzdők számára a Richter Anna Díjnak köszönhetően.

Bővebben ...

Elindult a szavazás, az egyik díj sorsa a közönség kezében van

Ötödik alkalommal hirdettük meg a töretlen sikernek örvendő pályázatot, amelyre idén már az újonnan létrehozott junior kategóriában középiskolások és felsőoktatásban tanulók is küldhettek be ötleteket. A Richter Anna Díj célja, hogy hozzájáruljon az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területeinek fejlesztéséhez olyan innovatív ötletek felkarolásával, amelyek minőségi változást hoznak nem csak az ezekben a szektorokban dolgozók, hanem mindannyiunk életébe.

Bővebben ...

Gyógyszer Vlogger Kids - a kreatív segítség

Már megtekinthetők azok az oktatóvideók, amelyek a Gyógyszer Vlogger Kids projekt csapatának munkáját dícsérik és sok kisgyermekes család segítségére sietnek, ha hiteles információra van szükség a helyes gyógyszerhasználat témakörében.

A Gyógyszer Vlogger Kids Youtube csatornája itt érhető el.

Hogy hogyan valósították meg projekttervüket a díjjal járó 4 millió forintból, a projetfilmben mutatjuk be.

 

Sine Morbo projektfilm

A Richter Anna Díj 2022 győztese orvos kategóriában a Sine Morbo projekt csapata. A díjjal járó 4 millió forint támogatásból Anna, Eszter és Vivien létrehoztak egy egészségnevelő társasjátékot.

Bővebben ...

Kutyajó gála

A vendégek legnagyobb örömére Hoppá és Ritmus a két terápiás kutya ismét elkísérték a Kutyajó Móka projekt csapatát Budapestre.

Az érdeklődők egy kis ízelítőt is kaphattak abból a kutyaszeretetből, amely terápiás hatással bír. A projektzáró gála délutánján Hoppá egy kosár csokival köszönte meg a Richter Anna Díj kalandot.

A Youtube csatornánkon megnézhetitek a róluk készült filmet.

Szívből gratulálunk a csapatnak a projekthez és sok boldog mosolyt, jó munkát kívánunk!

Megünnepeltük a 2022-ben díjazott projekteket

A Richter Anna Díj projektzáró eseményén bemutattuk a negyedik évad díjazott projektjeiről készült kisfilmeket. A színpadon minden csapattal egy-egy zsűritag beszélgetett, akik beszámoltak róla, miként lett az ötletből valóság, miként keltették életre a díjnyertes projektjeiket. Mindannyian egyetértettek abban, hogy a Richter Anna Díj új távlatokat nyitott hivatásukban, és az elismerésnek köszönhetően olyan álmuk válhatott valóra, amit a Richter támogatása nélkül nehezen tudtak volna létrehozni.

Bővebben ...

Junior kategóriával bővül a Richter Anna Díj

Az egészségügyben, oktatásban dolgozók mellett diákok, hallgatók kreatív ötleteit is várják

2018-ban indult el a Richter Anna Díj, amely az elmúlt négy évben húsz hiánypótló ötlet megvalósítását tette lehetővé összesen 80 millió forintból. Az október 6-án megrendezett premier eseményen nemcsak a negyedik évad győztes projektjeit mutatták be, de bejelentették, hogy elindul az ötödik pályázati időszak is, mely alkalmából újabb, Junior kategóriával bővül a Díj. Így 2022. november 27-ig nemcsak az egészségügyben, oktatásban dolgozók, de diákok, hallgatók kreatív ötleteit is várják.

Bővebben ...

Gyakran feltett kérdések

A  Richter Anna Díjjal kapcsolatban sok kérdés is érkezik hozzánk. A honlapról letölthető pályázati feltételek dokumentum egészen részletesen megfogalmazza, hogy kik, és hogyan pályázhatnak. Természetesen felmerülhet sok olyan kérdés, amelyre külön nem tértünk ki, vagy egy speciális helyzet miatt fontos tisztázni, mielőtt benyújtjátok munkáitokat.

Bővebben ...

Újabb öt innovatív ötlet valósulhat meg 4 millió forintból

A negyedik évad is bebizonyította, hogy bővelkednek ötletekben, jobbító szándékban és tettvágyban az egészségügyben, oktatásban és gyógyszerészetben dolgozók. A lelkes csapatokat a járvány miatti nehézségek sem tántorították el attól, hogy elküldjék pályázatukat megvalósításra váró álmaikkal. Mindannyiunk nagy örömére a díjátadó gála újra lehetőséget adott a személyes találkozásra, együttlétre, ünneplésre.
Bővebben ...

Elindult a szavazás, az egyik díj sorsa a közönség kezében van

Negyedszer valósulhatnak meg innovatív ötletek összesen húszmillió forintból.

Február 14-én újabb tizenkét nagyszerű pályaművet ismerhettek meg. Egy hónapon át a közönségdíj sorsa a ti kezetekben van. A tét nem kicsi, hiszen most dől el, hogy a kategóriánként egy, összesen négy zsűridíj mellett melyik az ötödik csapat, akik a díjjal járó négymillió forintos összegből megvalósíthatják álmukat.

Bővebben ...

Az online szavazás menete

A Richter Anna Díj negyedik online szavazási időszaka február 14-től március 13-ig tart.

A www.richterannadij.hu oldalon 4 kategóriában egy-egy döntős projektre lehet szavazni. Szavazógombokat helyeztünk el a főoldalon a 12 projekt indexképe alatt, de a projektek címére kattintva a bemutatkozó oldalakon is lehet a csapatokra szavazni. Kattintás után egy érvényes és élő e-mail címet kell megadni. Az adatkezelési tájékoztató elfogadásával, a jelölőnégyzetbe kattintva megjelenik a "szavazok" gomb. A szavazat akkor érvényes, ha a megadott e-mail címre érkező megerősítő linkre kattintva hitelesíted a szavazatodat.

Egy projektre csak egyszer lehet szavazni ugyanazzal az e-mail címmel.

A postafiókok valódiságát szúrópróbaszerűen ellenőrizzük. Az online generátorral létrehozott e-mailcímekről érkező szavazatok érvénytelenek.

A szavazók között hetente kisorsolunk egy-egy könyvutalványt, a nyerteseket a szavazat leadásához használt e-mail címen értesítjük.

Jó szurkolást, sikeres szavazást kívánunk!

Február 14-én kezdődik a szavazás

Február 14-én reggel kezdetét veszi a Richter Anna Díj negyedik évadának szavazási időszaka.
A közönségdíj sorsáról idén is ti gondoskodhattok.
A www.richterannadij.hu nyitóoldalán kategóriánként egy-egy szavazattal támogathatjátok kedvenc projektjeiteket.
Szavazni érvényes és élő e-mail címmel lehet, a leadott szavazatot a postafiókba érkező linkre kattintva meg kell erősíteni.

Bemutattuk az idén megvalósult öt díjazott projektet

A 2021-es évben a Richter Anna Díj ünnepélyes díjátadója ugyan a virtuális térben került megrendezésre, de a helyzetszülte megoldás egy percig nem szegte kedvét a lelkes győzteseknek. Szeptember végéig sikeresen megvalósult az idei öt győztes projekt, melyeket október 12-én ünnepélyes keretek között mutattunk be a nagyközönségnek és a sajtó képviselőinek. Beke Zsuzsa,  a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője köszöntőbeszédében a Díj elmúlt három évére visszatekintve büszkén hangsúlyozta, hogy az eddig támogatott tizentöt projekt mindegyike bebizonyította, hogy hiánypótló kezdeményezésről van szó.

Bővebben ...

Nyerj 4 millió forintot kreatív ötleted megvalósítására!

Immár negyedik alkalommal hirdetjük meg a pályázatot. Az elmúlt 3 évben összesen 15 innovatív projekt létrejöttéhez járult hozzá a Richter Anna Díj. Ha neked is van egy jobbító ötleted az egyészségügy, oktatás, vagy gyógyszerészet területein, akkor itt a lehetőség, hogy megmutasd!

A részletes pályázati kiírást itt találod.

Október 12-én bemutatjuk az idei díjazott projekteket

Hamarosan a nagyközönség és a sajtó képviselői is megismerhetik azt az öt díjazott projektet, amelyek a Richter Anna Díj harmadik pályázatának nyertesei voltak. A négy kategóra zsűridíjas csapatai, valamint a legtöbb közönségszavazattal rendelkező csapat késő tavasszal látott munkának, hogy a 4-4 millió forint támogatásból megvalósítsák projektterveiket. Az öt program mindegyikéről bátran kijelenthetjük, hogy az ünnepélyes lezárás után nem érnek véget, sőt útjukra bocsátjuk őket, hogy megismerjétek, szeressétek, továbbra is mindannyiunk jóllétét szoljálják.

Szívügyünk a fejlődés :-)

Harmadik alkalommal adtuk át a 20 millió forint támogatást innovatív projektekre

A Richter Anna Díj harmadik éve bizonyítja, hogy az egészségügyben, oktatásban, gyógyszerészetben dolgozók szívügye a fejlődés, és a nehezített körülmények ellenére tele vannak kreatív, innovatív ötletekkel. A Richter Gedeon Nyrt. újító kezdeményezések megvalósítását tűzte ki célul, melyek jobbá teszik az e hivatásokat gyakorlók, pácienseik és diákjaik életét.

Bővebben ...

Április 14-én lezárult a közönségszavazás

A Richter Anna Díj harmadik közönségszavása 2021. február 15-től március 14-ig csaknem 15 ezer szavazót mozgósított.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre április 13-án kerül majd sor, ahol kategóriánként 1-1 zsűridíjas, valamint a közönség által legjobbnak ítélt közönségdíjas csapatokat ismerhetitek meg. A díjazott csapatok az elismeréssel együtt egyenként 4-4 millió forint támogatásban részesülnek, amely összeget projektjük megvalósítására fordítanak majd.

Az elkövetkező napokban a zsűri tagjai munkához látnak, mi pedig továbbra is beszámolunk Facebook oldalunkon a legfontosabb eseményekről.

 

 

Hamarosan indul a közönségszavazás

A Richter Anna Díj harmadik pályázati időszaka után kiválasztásra kerültek a zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek. Mind a négy kategóriában 3-3 projettervet választottak ki, melyekeket február 15-től a nagyközönség is megismerhet. A döntős csapatok bemutatkozását majd itt, a richterannadij.hu oldalon tekinthetik meg az érdeklődők, egyúttal online szavazatukat is leadhatják kedvenceikre. A szavazáshoz egy érvényes e-mail cím szükséges, mellyel kategóriánként egy vokssal támogathatja minden szavazó a választott projekteket.

A szavazási időszak 2021. március 14. éjfélig tart.

Virtuális díjátadón adjuk át a Richter Anna Díjat

A Richter Gedeon Nyrt. immár második alkalommal az egészségügy, az oktatás és a gyógyszerészet területeinek fejlesztését célzó, a dolgozók, páciensek, diákok jóllétét támogató, innovációs, kreatív ötletek kidolgozására buzdította az említett területek képviselőit a Richter Anna Díj pályázatának meghirdetésével. A döntős csapatok hónapok óta dolgoznak azért, hogy közelebb kerüljenek álmuk megvalósításához a Richter Anna Díjjal. A győztesek a szakmai elismerés mellett 4-4 millió forintos díjjal is gazdagodnak, mely segítségével életre keltik ötleteiket.

Bővebben ...

Díjátadó gála elhalasztása

Kedves Követőink!
Az elmúlt napok hírei alapján azt a sajnálatos, ám felelősségteljes döntést kellett meghoznunk, hogy a március 19-re meghirdetett díjátadó gála elhalasztását kezdeményezzük. Az eredmények kihirdetésének pontos idejéről és módjáról a következő hetekben egyeztetünk.
Addig is vigyázzunk magunkra, legyen közös ügyünk mindannyiunk egészsége!

Közel tizennyolcezer szavazat érkezett az első héten

Népes szavazótábora van a Richter Anna Díj második évadában döntőbe jutott csapatoknak. Már az első hét után is jól láthatóan megmozgatta követőinket, és a pályázók lelkes rajongóit a 12 döntős projektterv, hiszen a szavazás első hetének végére csaknem tizennyolcezer szavazat érkezett összesen.

Annyit elárulhatunk, hogy izgalmakkal teli heteknek nézünk elébe, a csapatok szavazatainak száma dinamikusan változik, így még inkább fontosanak érezzük hangsúlyozni, hogy senki sem dőlhet hátra március 8-a éjfélig, a szavazási időszak lezártáig.

Ezen a diagramon a beérkezett szavazatok számát ábrázoltuk csupán, hogy melyik csapatot jelölik az egyes oszlopok, az a nagyközönség előtt rejtve marad.

Egy igen fontos dologra azonban szeretnénk felhívni a szavazók figyelmét:

Kizárólag érvényes, élő e-mail címmel lehet szavazatot leadni, és csak azok a szavazatok érvényesek, amelyeket az e-mail címre kapott linkre kattintva megerősítettek. Kérünk benneteket, hogy figyeljetek arra, hogy helyezesen gépeljétek be az e-mail címet a szavazófelületen, ellenkező esetben a visszaigazoló link nem érkezik meg a postaládátokba.

Köszönjük, és jó szavazást, jó szurkolást kívánunk!

Az első év sikere után újabb húszmillió forint innovatív ötletek megvalósítására

A Richter Anna Díj indulását övező népszerűséget látva nem volt kérdés, hogy újra meghirdetjük-e a pályázatot. A Díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok.

A meghirdetett négy kategória győzteseit a zsűri választja ki, de március 8-ig a www.richterannadij.hu oldalon elindult szavazással a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van.

A zsűri tagjai, mind olyan újszerű, megvalósítható ötleteket vártak a pályázóktól, amelyek az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet és az egészségügy területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá a fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítve, minőségi változást hoznak a hétköznapokba.

Főszerepben a prevenció és az edukáció

A Richter számára fontos a hazai szaktudás, a magyar munkaerő itthon tartása, így Beke Zsuzsa különösen örömmel fogadta a gyógyszerész szakma népszerűsítését, presztízsének emelését célzó projekteket, melyből többféle megközelítéssel is találkozhatunk a gyógyszerész pályázatok között. Az egyik városi sétákon keresztül mutatná be hazánk gyógyszertörténeti érdekességeit, míg egy lelkes gyógyszerész rezidensekből álló csapat országjáró roadshow keretében találkozna a gyógyszerészhallgatókkal, hogy népszerűsítsék a hiányszakmának számító klinikai gyógyszerészetet.

Dr. Barna István nap mint nap rengeteg beteg gyógyításában vesz részt, ezért teljes bizonyossággal állt a hazánkban évente 40-50 ezer embert érintő rettegett betegséghez, a stroke-hoz kapcsolódó projektek mögé. Az egyik pályamunka a stroke megelőzéséről szóló, a beteg szemszögéből készülő filmes projekt, a másik kórházi team pedig rehabilitációs szoba építését tűzte ki célul stroke-on átesett betegek részére.

Szily Nóra a modern kommunikációs eszközök lelkes híve, a színvonalas oktatás a szívügye. Nagy örömére több ilyen projekt is a döntőbe jutott. A finalisták között van egy olyan projekt, ami egy világszerte közismert tanulási módszert kíván népszerűsíteni a magyar tanárok, diákok körében. Szintén kreatív kommunikációs megoldást kínál az csapat, akik az újrahasznosításra, mérsékelt fogyasztásra hívják fel a figyelmet animációs kisfilmekkel és az azokhoz fejlesztett tananyaggal.

A 7D mozi ugyancsak a film, a mozivarázs erejével kíván hatni a nézőkre, a gyermekkori diabétesz közérthető, szerethető bemutatását tűzte ki célul az a csapat, akik a látvány mellett az ízeken, mozgáson keresztül interaktív módon ismertetnék meg a közönséggel az 1-es típusú cukorbetegséget.

A modern kommunikációs eszközök minden területen rendkívül hatékonyak, sőt akár életmentők is lehetnek. A felsőoktatásban tanulók vizsgaidőszakban, sőt a mindennapokban megjelenő szorongó, stresszes állapotára kínál megoldást egy űrorvosnak tanuló egyetemista stresszmentesítő applikációja. Szintén applikáció fejlesztésére készül egy krízis-intervenciós osztály, nemcsak a krízisben levők, de a tanácstalan, segítségre szoruló hozzátartozók számára is.

Rúzsa Magdi egykori szülésznőként és leendő édesanyaként is nagy figyelemmel fordul az édesanyákat, a gyerekszületés témáját fókuszba helyező pályázatok felé. Ezek a témák a pályázók körében is népszerűek, az egyik gyógyszerész csapat a szülés után gyakran tanácstalan, hiteles információkra szomjazó édesanyák számára készül programmal, míg az egészségügyi dolgozó kategória egyik döntőse a császármetszéssel kapcsolatban hozna létre vándorkiállítást, ahol a hiteles információkon túl fotókkal, személyes történetekkel hozná közelebb a témát az érdeklődőkhöz.

Kertész Éva könnyen tud azonosulni azzal, amit már több kutatás is alátámasztott, hogy a gyógyuláshoz a modern orvostudomány és gyógyszerek mellett a test és a lélek ápolása rendkívül fontos. Az ő egyik kedvenc döntőse az a kórház, melynek csapata az intézmény kertjében szeretne kialakítani virágoktól pompázó tereket, végtelenített sétálópályát, pergolákat kis padokkal a betegek és hozzátartozók, valamint a töltődésre vágyó dolgozók számára.

Hiánypótló ötletek a döntőben

A döntős pályaművek mindegyikéről elmondható, hogy nélkülözhetetlen területekről érkeztek, és bármelyikük lesz az öt szerencsés kiválasztott egyike, a projekt megvalósítása nem csupán az adott közösség, de rajtuk túlmutatóan az egész társadalom, mindannyiunk javát szolgálja.

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória egy-egy zsűridíjasát a zsűri tagjai választják majd ki, ők döntik el, ki kapja a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forintot.

 A közönségdíj sorsa a szavazók kezében van. Március 8-ig lehet megtekinteni a csapatok és projektek bemutatkozását a www.richterannadij.hu oldalon, a nagyközönség szavazhat kedvenceire, és a szavazók részt vehetnek a Richter Anna Díj nyereményjátékán. Érdemes követni a díj Facebook oldalát, ahol folyamatosan érdekes információk olvashatók és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokban is részt lehet venni.

Március 19-én ünnepélyes gála keretében derül fény a boldog döntősök kilétére, és velük együtt örülhetünk annak, hogy a Richternek köszönhetően mindenki életére ható fantasztikus innovatív ötletek valósulnak meg.

Tartsanak velünk, hisz az egészségügy és az oktatás fejlődése nem csupán a Richter, hanem mindannyiunk szívügye!

Szavazz és nyerj értékes könyvutalványt!

2020. február 10-én bemutatjuk a Richter Anna Díj második évadának legjobb 12 pályázatát.

A négy kategória 3-3 döntős csapatának bemutatkozása a szavazási időszak végéig, 2020. március 8. éjfélig megtekinthető a richterannadij.hu oldalon. A nagyközönség kategóriánként 1-1 szavazattal támogathatja a döntősöket, a kampány időszak végén legtöbb szavazattal rendelkező pályázó kapja a Richter Anna Díj közönségdíját, és a vele járó 4 millió forintos támogatást, melyből a projektterven leadott költségvetés szerint megvalósíthatja jobbító ötletét.

Szavazatot adhat le minden 18. életévét betöltött, állandó, bejelentett magyarországi lakóhellyel rendelkező, cselekvőképes magyar állampolgár. A szavazat leadásak érvényes egy e-mail címet kell megadni, amely címre egy szavazatmegerősítő link érkezik. A megerősítő linkre kattintva válik a szavazat érvényessé.

Egy e-mail címmel kategóriánként egy, tehát összesen négy szavazat adható le.

A szavazat leadásokot a szavazók nyilatkoznak, hogy részt kívánnak-e venni a nyereményjátékban. A részvételi szándékkal egyidejűleg elfogadják, hogy a megadott e-mail címmel részt vegyenek a sorsolásban.

A szavazási időszak alatt hetente egy nyertest sorsolunk ki a következő időpontokban:

február 17.: A február 10-16-ig szavazók között,

február 24.: A február 17-23-ig szavazók között,

március 2.: A február 24 – március 1-ig szavazók között,

március 9.: A március 2-8-ig szavazók között.

A nyeremény hetente egy darab 10.000 Ft-os könyvutalvány. A szerencsés nyertest a szavazatához megadott e-mail címen értesítjük, a sorsolás és kiértesítés után Facebook oldalunkon is hírt adunk annak megtörténtéről.

A részletes nyereményjáték szabályzatot ITT olvashatjátok.

 

Egyedülálló díjat alapított a Richter az egészségügy az oktatás és a kutatás területének fejlesztésére

A Richter a Nőkért program legújabb pillére az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, kutatók, tanárok, gyógyszerészek kreatív ötleteinek megvalósításához járul hozzá jelentős anyagi támogatással. A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket, segítse újszerű ötleteik megvalósítását, megmutassa azokat a nagyközönségnek. A pályázat olyan maximum ötfős csapatokat vár, melyek vezetői az egészségügyben, oktatásban dolgozó elhivatott nők, akik szeretnék intézményük, szervezetük, közösségük  vagy a hozzájuk kapcsolódó páciensek, diákok körülményeit, mindennapjait jobbá tenni.

Bővebben ...